Me olemme Mikkelin Pesula

Suomen puhtainta palvelua

Nimestämme huolimatta palvelemme pesulapalveluasiakkaitamme jo viidentoista maakunnan alueella ja lisäksi huolehdimme Osuuskauppa Suur-Savon hotellien, ravintoloiden ja kaupan yksiköiden puhtaanapidosta Mikkelissä, Pieksämäellä ja Savonlinnassa. Puhtaus on meille kunnia-asia, ja olemme ylpeitä niin tekstiilien kuin julkisten tilojen huolenpitoon liittyvästä ammattitaidostamme.

Lähes 60 vuotta puhtaanapitoa suurella sydämellä

Ajatus Mikkelin keskuspesulan perustamisesta syntyi 1960-luvun alkupuolella lääkintöhallituksessa, kun Mikkelin lääninsairaalan pesulatoiminta oli uhattuna silloisen pesularakennuksen purkamisen myötä.

Tuumasta toimeen – keskuspesulahankkeesta kiinnostuneet tahot kutsuttiin neuvottelupöytään ja hanketta valmistelemaan asetettiin toimikunta. Uuden yhtiön perustamiskokous pidettiin huhtikuussa1962, urakkasopimukset allekirjoitettiin marraskuussa 1964 ja ensimmäinen koe-erä pyykkiä pestiin lokakuussa 1965. Kuriositeettina mainittakoon, että tontteineen, rakennuksineen, koneineen ja kalustoineen Pesula oli noin kahden miljoonan markan investointi, mikä nykyrahassa vastaa noin 50 miljoonaa euroa.

Alkuvuosina pesulassa työskenteli johtajan lisäksi kolme kuukausipalkkaista tekijää: konemestari, laitosmies-autonkuljettaja ja talonmies-siivooja.

Mikkelin Pesula nyt

Tänä päivänä meitä pesulalaisia on jo yli 150 ja liikevaihtomme on reilusti yli 10 miljoonaa euroa. Vuosien varrella toimintamme on laajentunut sairaalatekstiileistä työvaatteisiin, siivoustekstiileihin, hotelli- ja ravintola-alan tekstiileihin ja viimeisimpänä siivouspalveluihin. Yhtä kaikki, päätehtävämme on edelleen huolehtia monipuolisesti tekstiilien ja tilojen ensiluokkaisesta puhtaudesta, ja teemme sen aina ammattitaidolla, huolellisesti ja suurella sydämellä.

Mikkelin Pesulankadulla sijaitsevien tuotantotilojemme laajennus valmistui vuonna 2019, ja nyt meillä on käytössämme yli 6000 m2:n viihtyisät ja modernit tilat. Vuonna 2023 investoimme lisäksi laajasti uusiin laitteisiin ja koneisiin.

Tietoa meistä

Toiminta alkoi: 1965

Henkilöstön määrä: Yli 150

Toimialue: Toimimme viidentoista maakunnan alueella Suomessa. Päätoimipaikkamme on Mikkelissä.

Pesemme päivittäin erilaisia tekstiilejä noin 10 000–20 000 kiloa.

Asiakkaitamme ovat suuret sairaalat, pienemmät terveysasemat ja hoivapalveluyksiköt, hotellit sekä elintarviketeollisuuden ja muiden teollisuuden alojen yritykset.


Olemme osa Puhdaspalvelu-ketjua

Tytäryhtiömme Puhdaspalvelu Fi Oy:n kautta meillä on mahdollisuus tarjota myös valtakunnallisia tekstiilihuoltopalveluita paikallisesti palvellen. Mikkelin Pesulan lisäksi Puhdaspalvelu-ketjuun kuuluu viisi pesulayritystä eri puolilta Suomea. Kaikilla ketjun yrityksillä on vahva ammattitaito ja vakiintunut asema omalla toimialueellaan sekä kymmenien vuosien kokemus yritysten ja yhteisöjen tekstiilihuoltajina.

Kattavan palveluverkostomme avulle takaamme asiakkaillemme laadukkaan ja kilpailukykyisen palvelun koko maassa. Lue lisää www.puhdaspalvelu.fi.

Miten voimme auttaa?

Kokonaisvaltaiset tekstiili- ja pesulapalvelut ovat toimintamme kivijalka, mutta tarjoamme nyt myös siivouspalveluita.

Lue lisää